DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi

Nis

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı kulübü Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. İdris Kadıoğlu'nun katılımıyla Diyarbakır'da Divan Şiirinin Gelişimi konulu bir konferans düzenledi. Kıymetli hocamıza katılımlarından ve konuşmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda bu sene 1. si düzenlenen Bilim uygulamaları dersi kapsamında "Su Verimliliği" temalı bir panel gerçekleşti. Panelde öncelikle Dicle Üniversitesinden Doç. Dr. Recep ÇELİK, DİSKİ 1. Bölge daire başkanı Ramazan GÜZEL ve DİSKİ su tesisleri daire başkanı Selahattin TAN sunumlarını gerçekleştirerek öğrencilere "Suyun Yolculuğu" ve "Küresel İklim Değişikliğinin Diyarbakır İli Üzerindeki Etkileri" ile ilgili konuşmalar yaptılar. Daha sonra okulumuz öğrencilerinin hazırladığı bildirilerin sunumları gerçekleştirildi. Panelde emeği geçen tüm katılımcılara, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü etkinliği düzenlendi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy û anma mektup yarışmasında 1.olan öğrencimiz Hüsna KOÇYİĞİT İl valimizden ödülünü aldı. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

TÜBİTAK bölge finalinde öğrencilerimizden Yusuf ASLAN bölge 1. si, Ela Eylül ERTAŞ bölge 2. si, İbrahim POLAT ve Enes Can YILDIRIM bölge 3. sü oldular. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin bilgilerini ölçmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla bir bilgi yarışması düzenledik. Yarışma sonunda 9/A, 10/D ve 11/D sınıfları kendi seviyelerinde birinci oldular. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yarışmayı düzenleyen İngilizce öğretmenimiz Yaren KESİCİ ve Almanca öğretmenimiz Abdurrahman TAŞÇIOĞLU'na teşekkür ederiz.

Mrt

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Malatya Bölge finallerine katılmaya hak kazanan  öğrencilerimiz ve okul müdürümüz, il müdürümüzü makamında ziyaret etti.

Şbt

TÜBİTAK 2204 A da 4 projemiz bölge finallerine kalma başarısı gösterdi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

26 Şubat Pazartesi günü Okulumuzda Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan bir panel düzenlenecektir. Ayrıntılı bilgilerin yer aldığı afiş aşağıdadır.

Şbt

Okulumuz 10/C sınıfından Elif KUZAN adlı öğrencimizin yazmış olduğu Boğaziçi'inde 15 Temmuz yazısı.

Şbt

Birinci dönem yapılan sınavlarda ve ağırlıklı not ortalamasında dereceye giren 9. sınıf öğrencilerimizi tebrik ederek kitap setleriyle ödüllendirdik.

Şbt

12. sınıflarımız için seri AYT denemelerimiz başladı. YKS yolunda sevgili öğrencilerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

Şbt

6 Şubat depremlerini yaşayan bir şehir olarak deprem anında yapılan doğru uygulamaların nasıl hayat kurtardığını çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda yüzyılın felaketi olan 6 şubat depreminin yıldönümünde hem depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu gerçekleştirdik hem de deprem anında okulda bulunduğumuz takdirde ne yapmamız gerektiğini öğrencilerimizle birlikte bir kez daha uygulayarak onları bilinçlendirmeye çalıştık. depremin 1. yıldönümünde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız için tekrar Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Şbt

2. Dönem başlamadan önce okul iş ve işlemlerini, öğrencilerin ders ve okul durumlarını, dönem boyu yapacağımız sınavları ve diğer konuları görüştüğümüz öğretmenler toplantımızı 05.02.2024 15.00 saati itibariyle gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında bugün öğrencilerimizle satranç, badminton ve masa tenisi turnuvaları düzenledik.